279,00 Kč
Popis
Objevte kouzlo domácího pečení s knihou, která vás vezme od úplných základů až k mistrovským kouskům. Ať už jste začátečník, který si poprvé chce umíchat těsto, nebo zkušený pekař toužící po nové inspiraci, tato kniha je vaším ideálním průvodcem. Naučíte se pracovat jak s kváskem, tak s droždím, a zjistíte, že příprava voňavého chleba nebo dokonalých housek může být jednoduchá a nesmírně uspokojující.
Kniha Ruce v mouce: Domácí pečivo s kváskem i droždím je komplexní manuál, který vás nic neponechá náhodě. Autorka s láskou a velkými zkušenostmi vysvětluje:
- Jak si správně připravit a opečovávat vlastní žitný kvásek, který je srdcem každého výborného chleba.
- Jaké základní pomůcky a kvalitní suroviny jsou pro domácí pečení skutečně potřeba, abyste neinvestovali zbytečně.
- Širokou škálu ověřených receptů rozdělených do přehledných kategorií pro snadnou orientaci.
V receptové části na vás čeká skutečná přehlídka pekařských dobrot. Vyzkoušet můžete tradiční kváskový chléb, vzdušné dalamánky, křupavé bagety a dokonalé rohlíky. Nechybí ani recepty na měkké bulky a žemle, chutné tyčky nebo placky. Milovníky sladkého potěší kapitola věnovaná kynutým sladkostem a italská klasika v podobě pizzy jistě zaboduje u celé rodiny. Autorka dokonce myslela i na to, co k voňavému pečivu servírovat, a přidala tipy na pomazánky a doplňky.
Praktické využití této knihy sahá daleko za pouhé následování receptů. Přináší vám možnost zajistit si poctivé pečivo bez zbytečných aditiv, které znáte přesně z jakých surovin je upečeno. Ušetříte finance za kupované výrobky a získáte koníček, který baví a naplňuje. Pečení se stane vaším osobním časem pro relaxaci a výsledky v podobě nadšených reakcí rodiny u snídaňového stolu budou tou nejlepší odměnou. Je to investice do kvalitního jídla, radosti z tvoření a nezávislosti na obchodech.
Autorkou knihy je Iva Trhoňová, která se neřadí mezi teoretiky, nýbrž je nadšenou pekařkou s dlouholetou praxí. Svoji lásku k pečení a ověřené postupy sdílí již roky na svém blogu Pekárnománie, podle kterého pojmenovala i svou první úspěšnou knihu. Její rady jsou praktické, srozumitelné a prověřené životem v domácí kuchyni, což z této publikace činí důvěryhodného a neocenitelného rádce pro každého.