142,00 Kč
Popis
bean-to-bar
sváteční limitka
poctivá ruční práce
prudce návykový produkt. Varování: na konzumaci této čokolády si snadno vypěstujete závislost. Doporučujeme se o ni dělit a jíst v malých dávkách
výroba v ČR
Tato čokoláda získala v roce 2019 bronzovou medaili na prestižní světové soutěži Academy of Chocolate Awards v Londýně. Ve stejném získala stříbrnou medaili na prestižní mezinárodní soutěži International Chocolate Awards v Kodani.
Na gurmánské soutěži Great Taste Awards 2020 získala tato čokoláda 2 hvězdičky.
Hmotnost: 50g
Složení: kakaové boby, třtinový cukr, kakaové máslo. Obsah kakaové sušiny nejméně 70 %
Nutriční hodnoty
Hmotnost suroviny (g) 100
Energetická hodnota (kJ) 2398Energetická hodnota (kcal) 575Tuky celkové (g) 43Nasycené mastné kyseliny (g) 26Sacharidy využitelné (g) 35Cukry celkové (g) 30Bílkoviny celkové (g) 8,3Sůl (g) 0
Baleno v papírovém obale.
Míšina čokoláda
Zakladatelka značky se nadchla pro rozmanitost chuťových tónů kvalitních čokolád, které jsou vyrobeny metodou bean to bar, a díky zážitku z ochutnávání se rozhodla v roce 2015 založit vlastní značku Míšina čokoláda.
Od roku 2017 získaly Míšiny čokolády přes 50 ocenění na mezinárodních soutěžích, včetně několika zlatých medailí. Jako první česká čokoláda získala tři hvězdy na Great Taste Awards v Anglii, což dosahuje méně než 2 % přihlášených produktů. Čokoláda Sametová získala toto ocenění. Tři další jejich čokolády obdržely zlatou medaili na Academy of Chocolate Awards v Londýně, což z nich činí jedinou českou čokoládovnu s tímto oceněním. Jejich čokolády jsou oceňovány každoročně, což potvrzuje kvalitu a řemeslnost.
Jak probíhá výroba?
Nejprve si dovezou nejlepší kakaové boby, které pečlivě protřídí, opraží, nadrtí, odslupkují a několik dní melou v melanžéru. Tak vzniká kakaová hmota, kterou po odležení temperují, tedy zahřívají, ochlazují a znovu zahřívají. Pak čokoládu nalejí do forem, nechají ztuhnout, vyklepnou a ručně zabalí. Dobře temperovaná čokoláda se leskne a křupe.
Tento výrobní proces se nazývá bean to bar a všechny produkty Míšiny čokolády jsou vyrobeny touto metodou. Čokoláda má bohatou paletu chutí a nízký obsah cukru. Díky vlastnímu objednávání bobů znají jejich původ a platí férové ceny, což je důležité kvůli etickým otázkám, jako je dětská práce na některých plantážích v Ghaně a Pobřeží Slonoviny.