999,00 Kč
Popis
Jaký je rozdíl mezi omega-3 mastnými kyselinami a olejem z krillu?
Krill oil je považován za nejčistší zdroj omega-3 mastných kyselin a díky přirozeně obsaženém astaxanthinu přispívá ke zdraví mozku i očí. Omega-3 v krillu jsou vázány na fosfolipidy, které stabilizují omega-3, EPA a DHA a zvyšují jejich biologickou dostupnost organismu. Kromě toho cholin obsažený v krillovém oleji přispívá k normálnímu metabolismu homocysteinu a tuků a k udržení normální funkce jater.
Co je krill?
Krill jsou malí korýši vzhledem připomínají krevety. Nachází se v chladnějších vodách oceánu a primárně slouží jako zdroj potravy pro další větší živočichy, jako jsou například – velryby, tuleni, tučňáci, chobotnice a ryby. Přes jeho nepatrnou velikost je krill nepostradatelnou součástí potravního řetězce. Výhoda oleje z krillu je také ta, že se jedná o nejlépe udržitelný zdroj omega-3 mastných kyselin.
Proč zvolit právě olej z krillu?
- Omega 3 v krillu jsou vázány na fosfolipidy = lepší biologická dostupnost v organismu
- Nejčistší zdroj Omega-3 mastných kyselin
- Krill oil obsahuje cholin, snižuje hladinu homocysteinu
- Testováno na těžké kovy
- Nejudržitelnější zdroj omega-3 mastných kyselin
- Přirozeně bohatý na astaxanthin
Co způsobuje nedostatek omega 3 mastných kyselin
Nedostatek omega-3 mastných kyselin narušuje kognitivní funkce jako je paměť, schopnost multitaskingu a rychlost myšlení. U dětí brzdí fyzický i duševní vývoj a nízká hladina DHA je také spojována s výrazným oslabením imunity. Může také docházet k poklesu energie, protože mastné kyseliny jsou velmi koncentrovaným zdrojem energie.
- Suchá pokožka.
- Nedostatek energie.
- Kožní potíže.
- Oslabenou imunitu.
- Únavu.
- Snížené kognitivní schopnosti (horší koncentrace a paměť).
- Studené končetiny.
- Změny nálad.
Proč doplňovat Omega-3 mastné kyseliny?
Krill oil je vynikající zdroj dobře vstřebatelných omega-3 mastných kyselin. Vysoký obsah těchto mastných kyselin působí příznivě na snížení hladiny triglyceridů, jejichž vysoká hladina v krvi je hlavním rizikovým faktorem ke vzniku srdečně-cévních onemocnění. Díky tomu se podílí na zdraví srdce i optimálního krevního tlaku.
- Každá dávka obsahuje 1000 mg omega-3 MK
- Poměr v každé dávce je: EPA 135 mg : 60 mg DHA
- Srdečně-cévní systém
- Zdraví mozku
- Imunitní systém
- Chrání zrak
- Přispívá ke zdraví kostí a zubů
- Spolu s astaxanthinem chrání pokožku před UVB zářením
K čemu jsou potřeba Omega-3 nenasycené mastné kyseliny?
Každá lidská buňka byla adaptována na příjem nenasycených mastných kyselin. Naše tělo si dokáže většinu tuků, které potřebujeme, syntetizovat z potravin, které jíme, ale omega-3 mastné kyseliny si tělo nedokáže vyrobit. Jsme odkázáni na to získat je z naší stravy, která je u většiny populace na tyto zdravé tuky velmi chudá. Klíčovou složkou Omega-3 mastných kyselin jsou kyselina eikosapentaenová (EPA) a kyselina dokosahexaenová (DHA), které přispívají k normální činnosti srdce. Zde jsou v optimálním poměru 2:1.
Proč doplňovat Astaxanthin?
Astaxanthin je často označován jako „král karotenoidů“. Astaxanthin je 550 krát účinnější než katechiny v zeleném čaji a také účinnější než vitamín E. Proto je jeho příjem ve stravě obzvlášť důležitý pro ochranu pokožky před vnějšími vlivy a před poškozením sluncem. A v čem spočívá jeho síla?
- Astaxanthin prochází hematoencefalickou bariéru
- Odstraňuje více volných radikálů
- Silně pohlcuje UVB záření
- Snižuje poškození DNA
- Nemá pro-oxidační účinky
Dávkování
1 – 2 kapsle denně po jídle. Doporučené užívání: odpoledne a večer.